Direct contact? meetup@onlinemeetup.nl
Proberen?

Home > Veelgestelde vragen > Systeemvereisten en veiligheid

Systeemvereisten en veiligheid

Hoe is het platform beveiligd? Zijn mijn gegevens goed beschermd?

Het Online Klaslokaal en de Management Module zijn beide met een SSL certificaat beveiligd, wat betekent dat vertrouwelijke informatie versleuteld wordt verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Voor de domeinnaam verschijnen een slotje en https wat staat voor ‘Hyper Tekst Transfer Protocol Secure’.

De data die wij verwerken wordt gehost bij een betrouwbare partner op servers die in Nederland staan. In ons Privacybeleid staat omschreven hoe wij gegevens van klanten en bezoekers van de website verzamelen en verwerken. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het juiste gebruik van het platform. Wij respecteren de Privacy van onze bezoekers en (potentiele) klanten en willen zorgvuldig met deze gegevens omgaan. Meetup Online BV neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Welke apparatuur heb ik nodig om een online bijeenkomst te organiseren of bij te wonen?

Computer/LapTop
Wanneer je inlogt op een Windows laptop of PC of op een Mac heb je toegang tot alle functionaliteiten. Een presentator (en deelnemer) moeten inloggen op één van deze apparaten om hun webcam te kunnen gebruiken en zichtbaar te zijn.

Tablet/Telefoon
Wanneer je inlogt op een mobiel device, zoals een tablet of telefoon, heb je ook toegang tot alle functionaliteiten. Wel is de presentatie dan kleiner in beeld en zijn notities minder makkelijk te maken.  Wij vinden het belangrijk aan te geven dat wanneer het platform wordt gebruikt voor training of nascholing, je aandacht volledig bij de presentatie moet zijn.  Dit is op een computer of laptop beter te realiseren

WiFi of een bekabelde verbinding (1 Mbps of sneller)

Koptelefoon/Oortjes
Gebruik een headset voor goede audioweergave. Voor het selecteren van de juiste headset kijk bij Geluid naar de vraag over het testen van je microfoon en speakers.  Start de computer opnieuw op met de gekozen en aangesloten koptelefoon.

Software
Je hoeft geen software te downloaden.

Webbrowser
Recente webbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox,  of Safari voor Mac

Webcam
Gebruik de ingebouwde webcam of werk met een USB-gekoppelde webcam.

Moet ik apart software installeren voor OnlineMeetup?

Nee, je hoeft geen software te installeren om aan een online bijeenkomst deel te nemen. Je kunt via verschillende browsers inloggen, bijvoorbeeld via Chrome of Firefox.  Zorg dat je de laatste versie van Flash in je browser hebt; dit is nodig voor goed beeld en geluid. Je vindt hieronder instructies hoe je dit kunt controleren.

FLASH
Controleer of Flash is geïnstalleerd op je internet browser door op deze link te klikken (met je rechtermuisknop openen in nieuw tabblad):
http://helpx.adobe.com/nl/flash-player.html

Ook interesse in een online klaslokaal?

Bekijk de prijzen Gratis proefperiode

Waarom OnlineMeetup?
  • Je eigen online klaslokaal
  • Tijdswinst
  • Alleen pc en internet nodig
  • Combineer online en offline
  • Locatie onafhankelijk
  • Live webcam of webinar
OnlineMeetup graag uitproberen?
Vraag nu een GRATIS proefperiode aan!
Proefperiode proberen
Bekijk de video